Hamarosan elkezdődik a tavaszi nagytakarítás időszaka Hatvanban.

Április 20-án az újhatvani, április 27-én az óhatvani városrészből szállítják el az összegyűjtött zöldhulladékot a Szelektív Nonprofit Kft. munkatársai – erre hívta fel a figyelmet Nagyné Csergei Dóra, környezetvédelmi ügyintéző. – A zöldhulladékot reggel hét órára kell kitenni az ingatlan előtt található szeméttároló mellé. Ügyelni kell arra, hogy a zsákok ne akadályozzák a közlekedést. Csak a lakosoktól tudjuk elszállítani a zöldhulladékot. Intézményektől, közületektől nem. Körülbelül egy köbméter mennyiség összegyűjtésére van lehetőség. Kérjük, hogy a faágakat egyméteres darabokban, kötegelve helyezzék ki – részletezte.

Nagyné Csergei Dóra hozzátette, hogy a lomtalanításból származó tárgyakat május 2-a, és 25-e között viszik el. Ebben az akcióban is kizárólag magánszemélyek vehetnek részt. Valamint fontos tudni azt is, hogy melyek azok a hulladékok, amelyek nem helyezhetőek ki elszállításra – figyelmeztetett a környezetvédelmi ügyintéző. – Veszélyes hulladékot semmiféleképpen nem lehet kitenni. Kommunális hulladékot szintén nem szabad kihelyezni. A veszélyes hulladék elszállítása majd ősszel kerül lebonyolításra – mondta.

Nagyné Csergei Dóra azt is elmondta, hogy aki nem szeretne várni, az a veszélyes hulladékot egyénileg is leadhatja a hulladékudvarban.

A lomtalanítási akció, és a zöldhulladék-elszállításával kapcsolatos részletes információk megtalálhatók a szelektívkft.hu és a hatvan.hu weboldalán.