A nyári melegben sokan hűsölnek az árnyékban, közben pedig szívesen fagylaltoznak. A hagyományos csokoládé, vanília és puncs ízek mellett, egyre többen keresik a különlegesebb eszenciákat. – Nagyon népszerűek a nem mindennapi aromák, ezért kizárólag főzött, házi tejszínnel készült fagyit árusítunk. A gyümölcsös édességeink gyümölcstartalma csaknem 60-70 százalék– emelte ki Kisszöllősi-Szánthó Nikoletta, a Pillangó Cukrászda üzletvezetője. A fagylaltkészítő műhelyekben manapság nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a glutén,- laktózérzékenyek és a cukorbetegek is kedvükre válogathassanak a hűsítő finomságok közül. A fagylalt édességének vagy éppen savanykásságának pedig kevesen tudnak ellenállni a nagy hőségben. – Kevés cukros ételt fogyasztunk, a fagyi csábításának azonban olykor mi is engedünk– meséli Hortobágyi Péter, miközben lányai Berta és Lenke épp 1-1 gombóccal állnak mellette.  A hatvani fagylaltozók pedig bőséges kínálattal rendelkeznek, így mindenki megtalálhatja azt az ízt, amelyiket aznap megkívánja. Zilai Istvánné például unokáival jár fagyizni, és mindig a hangulatuk alapján döntenek arról, hogy melyiket fogják megkóstolni. A nagy melegben persze a hűsítő italokat is keresik. A vanília fagylalttal készített jegeskávé kitűnő választás lehet a kánikulában. A vendéglátásban dolgozók tapasztalatai alapján a limonádék és az ásványvizek is népszerűek a hűsölni vágyó vendégek körében.