Horváth Richárd bejelentette: ő és a csapata indulnak a júniusi önkormányzati választáson. A város mind a nyolc körzetében állítanak jelöltet, a polgármesterjelölt pedig a jelenlegi városvezető: Horváth Richárd.   – A hatvaniak több mint egy évtizede megfogalmazták milyen értékeket tartanak fontosnak, azóta támogatják azt a csapatot, amely ezeket képviseli. A törődés, a természetes és az épített környezet megóvása, fejlesztése, a párbeszéd és a közös döntés a város jövőjének irányairól – mindezekre mondtak igent a hatvaniak. Mi ezen értékek mellett tettünk hitet és ezek képviseletével folytatjuk a munkát továbbra is – fogalmazott.

Ahogy mondta: a városfejlesztésben is sokat léptek előre. Több nagyberuházás készült el az elmúlt öt évben. Megújult az Ady Endre Könyvtár, az Újhatvani Egészségház, a Dali, felépült a sportcsarnok és a jégpálya, a Kossuth tér pedig egy új térrésszel bővült. Elsőként vezették be és azóta is fenntartják a hatvani út-,  és járdaprogramot, melynek célja a hatvani úthálózat és a járdák megújítása. A közösségi költségvetésben 19 projekt valósul meg a hatvaniak javaslata és döntése alapján.

Horváth Richárd arról beszélt: a város erősségének megtartásáért meg kellett küzdeni, mivel az elmúlt öt évben egymást érték a krízisek, például a Covid, gazdasági-, és energiaválság, infláció, emelkedő központi elvonások. Ezeket a kihívásokat mindenki megszenvedte, családok, idősek, fiatalok, cégek, önkormányzatok egyaránt. Ha nem lett volna ennyire intenzív a városvezetés kapcsolattartása a hatvaniakkal, nem tudták volna jól kezelni ezt az időszakot.

A városvédők számára kiemelten fontos a közös döntés. Erről szól a Hatvani Konzultáció és a Közösségi költségvetés, ahol a hatvaniak határozzák meg, milyen fejlesztéseket szeretnének és milyen irányba tartson a város.

Horváth Richárd leszögezte: a következő önkormányzati ciklusban szeretnénk tovább vinni azokat az irányokat, amelyeket a hatvaniakkal az elmúlt 10 évben közösen meghatároztak. Tovább szeretnék bővíteni a környezetvédelmi programot és újabb hangsúlyokat adni a segítségnyújtásnak. Meg szeretnék őrizni a csodás városképet, a stabil gazdálkodást. Folytatják az út-, járdaprogramot, tovább lobbiznak az elkerülő útért és a vasút környékének rendezéséért. Folytatják a rendszeres párbeszédet a hatvaniakkal, közösségi tereket hoznak létre és színvonalas kulturális eseményeket, nagyrendezvényeket szerveznek.  – Ha a közösségünk, a hatvaniak ismét bizalmat szavaznak nekünk, ugyanolyan alázattal folytatjuk a munkát, mint ahogy eddig tettük!  – zárta a sajtótájékoztatót Horváth Richárd.

A Hatvani Városvédő Egyesület csapata a június 9-i önkormányzati választáson a nyolc hatvani körzetben:

1. körzet: Tarsoly Imre

2. körzet: Szinyei András

3. körzet: Lestyán Balázs

4. körzet: Czmorek Piroska

5. körzet: Smidné Vereb Julianna

6. körzet: Horváth Richárd

7. körzet: Kondek Zsolt

8. körzet: Papp István