Folyamatosan érkeznek az ügyfelek a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájába. Tegnap délelőtt csaknem százan igényelték az új Hatvan Kártyát. A dömping január eleje óta tart. Eddig több mint 1000 új kártyát adtak ki. A legtöbben még mindig az ingyenes parkolást tartják a legpraktikusabb szolgáltatásnak.

– A belvárosi parkolást nagymértékben megkönnyíti, nem kell parkolóórát keresni. A hatvani vállalkozók által nyújtott kedvezményeket is szívesen igénybe veszem – mondja Tóth László.

A kártya megújítása és igénylése is csak néhány percet vesz igénybe. A személyi igazolványt kell bemutatni és az 1200 forintos éves díjat kifizetni, ezt követően, akinek nincs helyi adótartozása, már viheti is az új plasztiklapot. A gépjármű-tulajdonosoktól az autó forgalmi engedélyét is kérik, amennyiben igénylik az ingyenes parkolást.

A Hatvan Kártya ugyanis teljesen megújult. Egyszerűbben használható és a külseje is változott. – A matricák megszűnnek, a kártya tartalmazza a parkolási és a behajtási engedélyt is, ezért a közterület-felügyelet rendszerét összekapcsoltuk a Hatvan Kártya adatbázissal – közölte Dudásné Csikós Ágnes igazgatási osztályvezető.

Tehát a közterület-felügyelők már rendszám alapján azonosítani tudják, hogy melyik autóra váltották meg az ingyenes parkolási kedvezményt. A szélvédőkre ragasztott matricákra így már nem lesz szükség. A tavalyi plasztiklapok a hónap végéig érvényesek, ezért figyelniük kell a kártyatulajdonosoknak, februártól csak a megújult Hatvan Kártyával lehet igénybe venni a kedvezményeket.