Február elsejétől több változás is életbe lép a Hatvan Kártyával kapcsolatban. Ettől az időponttól kezdve ugyanis már elektronikus módon is igényelhetővé, valamint megújíthatóvá válik a  kedvezménykártya. A felhasználók a hatvankartya.hu weboldalon tudnak majd regisztrálni, ezt követően pedig mindenkinek lesz egy saját adatlapja, ahol minden olyan ügyéntézést gyorsan és könnyen el tud rendezni, amiért korábban az ügyfélszolgálatot kellett személyesen felkeresni.

Újítás még, hogy február elsejétől már virtuálisan is elérhető lesz a Hatvan Kártya. A digitális változatot egy mobiltelefon segítségével is lehet majd használni, ami egy praktikus és környezetkímélő felhasználást biztosít a hatvaniaknak.

A kiállítástól számított egy évig érvényes, személyre szóló kedvezménykártya továbbra is számtalan lehetőséget kínál majd a lakosság számára. A kártya az ingyenes parkoláson túl a rendszerhez csatlakozott hatvani vállalkozások, szolgáltatások tekintetében is folyamatosan bővülő kedvezményeket nyújt a mindennapokban.

A kártya igénylésében és érvényesítésében természetesen megmarad a hagyományos rendszer is. Aki tehát szeretné, az az önkormányzat ügyfélszolgálatán a megszokott módon is igényelheti kedvezménykártyáját, a plasztik változatot pedig külön kérésre megkaphatja.

A megújult arculattal rendelkező Hatvan Kártya regisztrációs felülete már él, a hatvankartya.hu oldalon számos tájékoztató és információ elérhető, azonban regisztrálni majd csak február elsejétől lehet.

Fontos tudni, hogy akinek januárban kellene megújítani a kártyáját, annak egyelőre semmi tennivalója nincs, a jogosultság automatikusan tovább él február elsejéig. Akkor azonban érdemes regisztrálni a weboldalon és online érvényesíteni a kártyát. Ha azonban valakinek csak április 30-tól kellene megújítani a jogosultságot, az majd csak a lejárati dátum előtt 1 hónappal tudja érvényesíteni a kártyáját az online felületen. Ettől függetlenül még érdemes lesz regisztrálni a hatvankartya.hu weboldalon, mert számos aktualitásról és egyéb újdonságról informálódhatnak a felhasználók.