Folyamatosan érkeznek az ügyfelek a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájába. A hatvan kártya érvényességi ideje hónap végén lejár, ezért célszerű ilyenkor újíttatni. A folyamat csak pár percet vesz igénybe, egy űrlapot kell kitölteni, majd a kártyára ráragasztják a 2020-as matricát és már kész is. Január 10-ig csaknem ezren érvényesítették a kártyájukat.

– A Hatvan Kártya továbbra is nagyon népszerű a hatvani lakosok körében. A legtöbben az ingyenes parkolást tartják a legpraktikusabb szolgáltatásnak, de más kedvezményeket is igénybe vesznek – mondta Dudásné Csikós Ágnes igazgatási osztályvezető.

Lengyelné Makkai Marianna már a kezdetek óta használja a kártyát, azt mondja, mindig magánál tartja, ha a városban van. – Ingyenes parkolást biztosít a Hatvan Kártya és sok helyen a belépőjegyekhez is kedvezményesen jutok hozzá – részletezte Lengyelné Makkai Marianna.

A kártya a hatvaniak számára 1500 forint, máshol élőknek 6000 forint, a hatvani munkahellyel rendelkezőknek pedig 4000 forintot kell fizetni. Utóbbiaknak munkáltatói igazolásra is szükségük van. Emellett személyi igazolványt és a gépjármű-tulajdonosoknak pedig a forgalmi engedélyüket is be kell mutatniuk.