Összesen 9 jelölt indul az idei Heves vármegyei Príma Díj elnyeréséért. Az elismerést a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének alapítója, és korábbi elnöke, Demján Sándor hívta életre, 20 évvel ezelőtt.

A 2023-as jelöltek között van Ürmös László is. A hatvani származású brácsaművész mindig fontosnak tartotta a társadalmi szerepvállalást, így – a többi között – a ZEBRA Kulturális Egyesület felkérésére egy drogprevenciós programot is kidolgozott.

A diplomája megszerzése után a művész Hatvanban tevékenykedett, ahol tanítással és koncertszervezéssel gazdagította a város kulturális életét, aminek az eredményeként Magyarország legkiválóbb előadóit is megismerhette a hatvani közönség. Értékteremtő munkája során hidat teremtett az előadók és a hallgatóság között. 2006-ban pedig megalapította az Art Cafe Triót. A brácsaművész örömmel értesült a Príma Díjra való nevezéséről, és köszönetét fejezte ki azért a támogatásért, amit a céljai eléréséhez kapott. – Azok nélkül az emberek nélkül, akik velem együtt áldozatos munkát fektettek be, semmiféle díjról és semmiféle kulturális életről nem beszélhetnénk. Most én vagyok egy picit kiemelve az egészből, de a város nélkül, a város intézményei nélkül, ahol létrejöttek a programok, azok nélkül nem biztos, hogy ez a jelölés megvalósulhatott volna -részletezte.    

A 9 jelöltből hárman kapják majd meg az elismerést. Az, hogy kik lesznek az idei év díjazottjai, november 25-én derül ki, egy gálaest keretében.

Az Art Cafe Triót legközelebb november 23-án láthatja a közönség a Grassalkovich Művelődési Házban. A művész elmondta, hogy egy adventi koncert is tervben van a Hatvany Lajos Múzeumban. Továbbá Ürmös László azt is elárulta, hogy több év kihagyás után, újra szeretné megszervezni a Diótörő karácsonyi koncertjét is.