Könyvbemutatót tartottak az Ady Endre Könyvtárban, Berényiné Bodó Erzsébet Terelt életút című regényét ismertették a közönséggel. Az intézmény terme érdeklődőkkel telt meg, akik figyelmesen hallgatták a beszámolót. A szerzővel Bacsa Tibor helytörténész beszélgetett, Kutalik Márta a Hatvani 5. Számú Általános Iskola igazgatója pedig részleteket olvasott fel a műből, valamint ismertette Berényiné Bodó Erzsébet önéletrajzát is.

A Terelt életút című könyv januárban jelent meg, a szerző a saját élményeit és igaz történeteit eleveníti meg a regényben, melynek főhőse és mesélője egy ötéves kislány. A mű az 1950-es évektől napjainkig követi a főszereplő életútját, melyet különböző megpróbáltatások és nehézségek szegélyeznek, ezzel egy kortörténetet ad az olvasónak – részletezte az író. Hozzátette: a saját élettörténetén keresztül emléket állít néhai férje, Berényi Károly előtt, aki 12 évig volt tagja a hatvani önkormányzat képviselőtestületének. Úgy fogalmazott: a könyv mindezeken túl rávilágít arra, hogy a szenvedést sokszor csak egy vékony határ választja el a boldogságtól.

Környéről indultam, az ottani emlékek is annyira belevésődtek a fejembe, hogy egyáltalán nem volt megterhelő visszaemlékezni, leírni ezeket a gondolatokat. Én úgy gondolom, hogy ha valakit egy önéletrajzi regényt ír, akkor tisztelje meg az olvasót az őszinteséggel, az én könyvem pedig betűről-betűre az őszinteséget tükrözi, minden, amit leírtam kendőzetlenül, az úgy történt – mondta Berényiné Bodó Erzsébet.

A szerző hangsúlyozta: a regény újabb példa arra, hogy a könyvek hogyan lehetnek fontos eszközök életünkben és hogyan segíthetnek megérteni és feldolgozni a világban átélt eseményeket.

Fotó: Albert Péter