Hagyomány, hogy minden évben rendeznek időszakos kiállítást a Városháza emeleti folyosóján. Most is színes gyermekrajzok díszítik az intézmény közlekedőjét. A jelenlegi tárlaton a Vasutas Települések Szövetsége által már harmadik alkalommal kiírt pályázatára érkező művek láthatók a falakon. Horváth Richárd polgármester, a Vasutas Települések Szövetségének elnöke nyitóbeszédében elmondta: a rajzversenyre minden évben fantáziadús, kreatív alkotások érkeznek. – Nagyon jó volt tapasztalni, hogy mennyire megmozgatta a gyerekeket a pályázat. Külön öröm volt fényképeket látni arról, amikor a gyerekek megkapták a díjakat – mondta.

Az egyre népszerűbb rajzverseny témája a „jövő vasútja” volt, melyre több mint 400 mű érkezett. – Ez egy országos rajzpályázat, elsősorban a Vasutas Települések Szövetségének tagtelepüléseiről érkeztek művek, de azon kívülről is érkeztek alkotások. Még külföldről is neveztek, Felvidékről, valamint Erdélyből is jöttek pályamunkák. Ez azt jelenti, hogy a vasút és a rajzkedv egyaránt átível határokon – mondta Tompa Z. Mihály, a Hatvani Galéria vezetője.

A kiállításmegnyitón a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai adtak énekes műsort, felkészítő tanáruk Birkás Ildikó ének-zene tanár volt. 

Fotó: Albert Péter