Első alkalommal rendezték meg a XXI. Nemzetek Kupáját a hatvani sportcsarnokban. Az eseményt Horváth Richárd polgármester nyitotta meg. Ahogy ünnepi beszédében mondta:

„Aki sportol az bátrabb és erősebb lesz, így az élet megpróbáltatásaival szemben is könnyebben boldogul.”

Összesen 8 nemzet ifjú sportolói csaptak össze a serlegekért. A Hatvani Taekwon- bdo Klub harcosainak nem volt könnyű dolga a külföldi ellenfelekkel – erre hívta fel a figyelmet a csapat vezetőedzője:  

 „Azt tapasztalom, hogy a kinti versenyek kicsit keményebbek, mint a magyar versenyek. A mi szövetségünkben inkább a light-contact, touch-contact, tehát ezt a félerős küzdelmet díjazzák.” 

Mindezek ellenére szép teljesítménnyel zárta a versenynapot a hatvani klub. Délelőtt formagyakorlatokat mutattak be a versenyzők. A hazaiak közül Rigó Dorka első helyezést ért el. Gazdag Levente pedig bronzserleget nyert.

Ugyanebben az időszakban rendezték meg Végső István, III. danos mester emlékére az erőtörő versenyszámot. A megmérettetésre 5 magyar és 3 szlovák harcos jelentkezett. A harcosoknak colos deszkákat kellett puszta kézzel széttörniük. A kihívást a Monori Taekwon-do Klub sportolója nyerte, aki egyszerre hat deszkát ütött szét, így megnyerte a szamurájkard készletet.    

 A délután küzdelmekkel folytatódott. Szombati Barnabás és Rigó Dorka állhatott a dobogó legfelső fokára. Gyöngyösi Levente és Tóth Zente második lett. Gazdag Levente és Angeli Anna bronzserleget szerzett. A Hatvani Taekwondo Klub sportolói így összesen 3 arany, 2 ezüst és 3 bronzserleget hoztak el a Nemzetek Kupájáról. 

Fotó: Albert Péter