A hatvani önkormányzat biztosítja az Albert Schweitzer Kórház alapítványi báljának helyszínéül szolgáló Nagy Endre Rendezvényterem bérleti díját – erről döntöttek a hatvani képviselő-testület tagjai csütörtöki ülésükön. Így több mint 250 ezer forint költségtől mentesül a kórház.

– Hatvanban az egyik legfontosabb szektor az egészségügy, ezért kiemelt célunk, hogy minden lehetséges módon támogatni tudjuk a kórházunkat. Nagyon örülök, hogy sikerült a képviselőket magam mellé állítani abban az elhatározásban, hogy a kórházi bál egyik jelentős költségét, a Nagy Endre Rendezvényterem bérleti díjának kifizetését az önkormányzat állja. Bízom benne, hogy a bál nagyon sikeres lesz és eléri kitűzött célját, bár erről én a helyszínen nem tudok meggyőződni, mert nem kaptam meghívást, de ez bizonyára csak adminisztrációs mulasztás lehet. Nem gondolom, hogy a kórház vezetésének érdeke és szándéka lenne kizárni a városvezetést a rendezvényről. Számomra is nagyon fontos, hogy a hatvaniak minél kényelmesebb és modernebb körülmények között gyógyulhassanak az intézményben. Több fideszes képviselőtársammal vásároltunk támogatói jegyeket, és az alpolgármesterekkel együtt tombola ajándékokat is felajánlottunk – mondta el hírportálunknak Horváth Richárd, Hatvan polgármestere.

A bál bevételéből a fekvőbeteg-ellátó osztályok komfort- és kényelmi funkcióinak növelését, valamint az ápolási eszközpark bővítését kívánja megvalósítani az intézmény. Az Albert Schweitzer Kórház alapítványi bálja szombaton 18 órakor kezdődik a Nagy Endre Rendezvényteremben.