Kerékpárra szerelhető világítástechnikai eszközöket, fényvisszaverő táskákat és mellényeket, valamint kulcstartókat is kaphattak ajándékba a rendőrségtől azok, akik a Radnóti téren jártak.

A Light Friday elnevezésű országos kampányhoz csatlakozott a Hatvani Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is. Az őszi-téli időszakban korábban sötétedik, így kiemelten fontos, hogy a közúti közlekedésben résztvevők megfeleljenek a látni és látszani elvnek – hangsúlyozta Tomcsányi Andrea, a Hatvani Rendőrkapitányság őrnagya. – Bármilyen módon veszünk részt a közúti közlekedésben fontos, hogy lássunk és láthatóvá váljunk. Ezért lényeges, hogy a gépjárműveink esetében mindig győződjünk meg a világító berendezések működéséről, és a kerékpárokon is ellenőrizzük ezeket az eszközöket. Használjunk láthatósági mellényeket, gyalogosként pedig, ha már sötét van, használjunk fényvisszaverő mellényt, illetve karszalagokat mondta.   

Tomcsányi Andrea hozzátette, hogy az ajándékok mellett kvízkérdésekre is válaszolhattak az érdeklődők, ezzel felelevenítve a biztonságos közlekedés szabályait. A rendőr őrnagy azt is elmondta, hogy az akció részeként, a hatóság munkatársai a közúti forgalmi ellenőrzések során is felhívják a sofőrök figyelmét a balesetmegelőzés fontosságára.

A Látni és látszani 2023 elnevezésű kampány december 3-ig tart.