A gyerekek játékával ért véget a jégkorong szezon a hatvani jégpályán, ugyanis a Totyogó Kupa mérkőzésein versenghettek egymással az utánpótlás csapatok. A tornára hat csapat érkezett az ország több pontjáról, a korcsoportok öt évestől egészen nyolc éves korig voltak jelen. Szőke Attila, a Hatvani Gigászok edzője szerint óriási eredmény, hogy a kupát már hatodik alkalommal sikerült megrendezni, ez is bizonyítja, hogy Hatvanban országos szinten is kiemelkedő jelentőséggel bír a jégkorongsport. – Ezen a tornán mindenki győztes, aki eljött, itt a legfontosabb a gyerekek mosolya és öröme. A kicsiknek ez egyfajta játék, miközben mégis lelkesen készülnek a versenyekre és rendszeresen edzenek is – összegezte Szőke Attila, edző.

A jégen pedig röpködtek a gólok, a fiatal sportolók mindent beleadtak, hogy minél eredményesebb legyen a csapatuk. Míg a pályán folyt a jókedvű közdelem, addig a jég mellett a szülők szurkoltak gyermekeikért.

– Szeretek a jégen száguldani, újabb és újabb trükköket tanulnunk mindig – mondta Laczi – Bigida József. Szécsényi Inez is csatlakozott ehhez a gondolathoz: ő is nagyon örül, hogy sokat fejlődhetett a korcsolyázásban, és az edzéseket is mindig nagyon várja. – Az sem baj, ha elesünk a jégen, megtanulunk gyorsan továbbmenni, és ha valamit elrontunk, akkor a hibákból is tanulhatunk – tette hozzá Soltész László Vince.

A tornán minden gyermek elismerő oklevéllel és éremmel gazdagodott, melyeket Horváth Richárd polgármester adott át nekik.

Fotó: Albert Péter