Szombaton ismét egy jó hangulatú jégkorong bajnokságot tartottak a Gigászok jégpályáján, ahol ezúttal négy csapat mérkőzött meg egymással. A tornán részt vettek a budapesti, a gödöllői, a hatvani és püspökladányi jéghokisok, utóbbiak már visszatérő vendégnek számítottak a bajnokságon. – Minden évben nagyon várjuk ezt a tornát, nekünk ez egy jó lehetőség, hogy idegenben is megmérkőzzünk más csapatokkal. Idén jártunk már Szolnokon is egy bajnokságon, és az edzéseinket is komolyan vesszük hétről hétre – mondta Daróczi Zsolt, a Püspökladányi Pingvinek Jégkorong Egyesület alelnöke.

A tornán a csapatok mindannyian elszántan és lelkesen küzdöttek mindvégig, a játékosokból nem hiányzott a lendület.  Molnár Mihály főszervező elmondta: a program lényege évről évre az, hogy a találkozók laza hangulatban, vidáman teljenek, miközben a játékosok komoly meccseket vívjanak egymással. – A világ jégkorongjában egyre nagyobb szerepet játszik a 3×3-as játék, amelyre elsőként az Egyesült Államokban helyeztek kiemelt hangsúlyt. Ezt a fajta jégkorongot kis pályán – vagy szabvány méretű felületen keresztben – játsszák, a két csapatban 3-3 mezőnyjátékos és 1-1 kapus tartózkodik a jégen. A kis pálya miatt több helyzettel és kapura lövéssel zajlik a hoki, amelynek nagyobb emiatt a sebessége is – részletezte a játék lényegét Molnár Mihály szervező.

A torna bajnoka idén a Fakezűek csapata lett, a második helyen a Püspökladányi Pingvinek végeztek, míg a Feláldozhatók csapata nyerte el a bronzérmeset, a tisztes negyedik helyet pedig a gödöllőiek érték el.

Fotó: Albert Péter