Fordulatos mérkőzések színtere volt vasárnap a hatvani jégpálya, ugyanis lány jégkorongosok csaptak össze. A tornán a csapatok látványos és izgalmas játszmát produkáltak egész nap. A szülők, rokonok és barátok is nagyon élvezték a meccseket, ők a pálya széléről szurkoltak a játékosoknak.

Szőke Attila, a Hatvani Gigászok edzője kifejtette, hogy a kupára több városból jöttek csapatok. Érkeztek vendégjátékosok Dunaújvárosból és Budapestről is. – A csapatokban kilenc évestől egészen tizenhét éves korig szerepelnek játékosok. Edzői megbeszélés alapján és a sportszerűség elvén döntöttünk úgy, hogy egykorú lányok játszanak egymás ellen – részletezte Szőke Attila, a Hatvani Gigászok szakmai igazgatója.

A játékosokat serlegekkel, érmekkel és különdíjakkal jutalmazták a megmérettetés végén, amiket Horváth Richárd polgármester adott át nekik. A Hatvani Gigászok lány csapata teljesített a legjobban, így ők lettek az első helyezett.

Kolozsvári Angelika elmondta, hogy nagyon örül a győzelemnek. Első osztályos kora óta korcsolyázik, és már hat éve jégkorongozik. – Az edzőnk tanácsolta még régebben, hogy próbáljam ki a jégkorongozást és nekem egyből megtetszett. Nagyon sok új barátot szereztem közben és tetszik, hogy gyorsan lehet siklani a jégen – részletezte Kolozsvári Angelika, a Hatvani Gigászok csapatkapitánya.

Az eseményen minden gyermeket elismerésben részesítettek, hiszen a legfőbb cél az volt, hogy a lányok jól érezzék magukat és mozogjanak.

Fotó: Albert Péter