A képviselők novemberi ülésükön elfogadták a városi kiemelt sportegyesületek beszámolóját. Horváth Richárd szerint eredményesen dolgoznak a helyi klubok. – Szeretném megköszönni a sportolók munkáját, hiszen országosan és nemzetközi szinten is öregbítik a település hírnevét – mondta a polgármester.

A testület vizsgálta az önkormányzat háromnegyed éves gazdálkodását is. A pénzügyi teljesítésről szóló beszámolót vita nélkül tárgyalták. A polgármester azt mondta: stabilan gazdálkodnak a városi vagyonnal. – Hasonlóan szigorú gazdálkodást várunk el az intézményeinktől és a cégeinktől, látszik, hogy a megkezdett munka előre visz minket – folytatta.

A hatvani vasúti pályaudvar körüli környezet rendezését a jövőben nem a városgondnokság látja el. Felmondja az önkormányzat az erről szóló szerződést. Horváth Richárd rámutatott, hogy ez a megállapodás hátrányos volt a településnek, ugyanakkor keresik a megoldást, hogy az állomás körüli környezet továbbra is esztétikus maradjon, ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményeznek a MÁV-val.

Arról is határoztak az ülésen, hogy csatlakoznak a Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívásához, miszerint az Európai Bizottság vonja vissza a betelepítési kvótával kapcsolatos terveit, és tegyen meg mindent az európai polgárok védelme érdekében. Az EHE képviselői elhatárolódtak az előterjesztéstől. Rákócziné Lózs Csilla jobbikos képviselő pedig egy módosító indítvánnyal élt, ezt a testület egyhangúlag elutasította.

Horváth Richárd polgármester hangsúlyozta: azután is kiemelten foglalkoznak a helyi oktatási intézményekkel, hogy működtetésük átkerül a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz. Ennek egyik példája, hogy döntöttek arról: pályázatból felújítaná az önkormányzat a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornatermét.

Az ovi-foci programból megmaradt pénzt átcsoportosítják az ovi-tollas programba, így tollaslabdázásra is kiemelt lehetőséget kapnak az óvodások. A kerékpáros kalandparkról is tárgyaltak a képviselők. A komplexum az előző évekhez hasonlóan télre bezár. Horváth Richárd kijelentette, hogy jövőre több változtatás mellett programokat is szerveznek a kalandparkba a kerékpárosoknak.

Az ülésen az is kiderült, hogy idén is kapnak ingyenes tűzifát a rászorulók a városban. A korábban ipari fejlesztésekre kiírt nagygombosi laktanyarész elkelt, az önkormányzat által meghatározott áron. Egy lakatosüzem fejleszt a területen.