A hercegi pár bevonulásával, és a végzős tanulók táncával kezdődött a Hatvani 5. Számú Általános Iskola farsangi bálja, amit az alsósoknak rendeztek. Az elmúlt időszakban a diákok sokat készültek az eseményre. Az osztályok csoportos jelmezekben vonultak fel az intézmény tornatermében, így adták elő a megtanult koreográfiát. Gulyás Hanna 3.b osztályos tanuló elmondta, hogy az öltözékük elkészítésében a szülők is segítettek. A 4.a-sok földönkívüliként mutatkoztak, repülő csészealjban vonultak a közönség elé. Az osztály egyik tanulója, Barát Kornél szerint nagyon jól sikerült az idei jelmez. – Szerintem Kriszti néni jól kitalálta, hogy neonzöld pólónk legyen, és ufók legyünk. A maszkok is jól vannak megtervezve, nekem nagyon tetszik – részletezte.

A tanulók osztályfőnöke elmondta, a gyerekek minden évben várják ezt az időszakot. Három hete kezdték az ötletelést, a próbák jó hangulatban teltek.

Mindig nagy izgalommal készülünk a farsangra. Előtte szülői értekezletet tartunk, ahol eldöntjük, illetve a gyerekek is megszavazzák, hogy mik legyünk a bálon. A szülőkkel közösen szoktuk elkészíteni a jelmezeket és a műsorszámhoz szükséges kellékeket – foglalta össze Némethné Deák Krisztina.

A többi osztály is kreatív jelmezekkel készült, egyebek mellett voltak legyek, akik hurka körül szemtelenkedtek, a bolygókat és az évszakokat is bemutatták a gyerekek, valamint egyiptomi táncot is láthatott a közönség. A csoportos produkciók után a legtöbb tanuló egyéni öltözékben is felvonult. A többi között volt cukorka, szivárvány, sellő, kalóz, de sokan választottak hercegnős és szuperhősös ruhát.