A jégpálya 0. napján már felavatták a jeget. Hátrányos helyzetű óvodások, iskolások próbálhatták ki először, milyen idén a jég, reggeltől felváltva érkeztek az oktatási intézményekből a diákok.

– Az önkormányzat Fidesz frakciójának támogatásával a 0. napon, a hátrányos helyzetű hatvani oktatási és nevelési intézményekbe járó gyermekek korcsolyázhattak. Új elrendezésben, egy megújult jégpálya várja a látogatókat holnaptól a hivatalos megnyitó után – fejtette ki Horváth Richárd polgármester.

jégpálya

jégpálya

Silkó Levente és Langó Martin a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskolába járnak. Azt mondják, örülnek neki, hogy elsőként léphettek fel ebben a szezonban a jégpályára.

– Nagyon szeretek korcsolyázni, minden télen kijövök a hatvani jégpályára – mondta Martin. – Én is nagyon szeretek korizni, nagyon jó a jég is, jól lehet rajta korcsolyázni – fűzte hozzá Levente.

Tarsoly Imre önkormányzati képviselő szerint nagyon fontos, hogy a gyerekeket sportra ösztönözzék, ezért is vezették be intézményi keretek között az ingyenes korcsolyaoktatást.

A jégpálya ötödik szezonjában újdonságokkal is készültek, családbarát árakat szabtak a belépőknek, lecsökkentették az árakat, valamint bevezették 12 éves korig a gyerekjegyet. A jégpálya hivatalos megnyitója holnap este héttől veszi kezdetét. Fellép az Irigy Hónaljmirigy, valamint az Art on Blades csapat is, akik jégrevüt adnak elő a közönségnek.