Már az ötödik szezonját kezdi a hatvani jégpálya, ami évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Idén is a Kossuth téren építették fel a pályát, ám új elrendezést kapott a jobb megközelíthetőség miatt. A jég minőségére most is kiemelten figyelnek, emellett fedett, fűtött öltöző és büfé is várja a jég szerelmeseit. A kicsiknek pedig idén is a pingvinfigurák nyújtanak segítséget, hiszen velük könnyebben és biztonságosabban tudnak siklani a jégen.

A megnyitón Lili és Hanna, a jégpálya arcai, valamint a Hatvani Gigászok csapata korizott először a pályán.  Horváth Richárd polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a jégpálya egy olyan közösségi tér, amit mindenki számára szeretnének elérhetővé tenni. Éppen ezért a korábbi évekhez képest családbarátabb jegyárakkal készültek, emellett a diákok számára is kedvezőbb árakat szabtak.

A Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, Kovács Zoltán arról beszélt, hogy öröm egy olyan városba jönni, ahol minden évben ilyen színvonalas jégpályát állítanak fel, és ennyire odafigyelnek erre a sportra. Az Art on Blades formáció produkciójában látványos emelésekkel, forgásokkal kápráztatta el a megjelenteket.  Előadásukban a házibuli hangulat mellett, színpadi lélegzetvételű művészi elemeket is bemutattak a fiatal tehetségek.

Az Irigy Hónaljmirigy pedig legjobb paródiáit hozta el a hatvani jégre. Kis Grofón át, a Modern Talkingig több zenekar „elevenedett meg” a Mirigyek előadásában. A zenekar tagja, Papp Ferenc elmondta, hogy számára nincs abszolút kedvenc számuk, mindig a legfrissebb – jelen esetben a Wellhello slágere – az, amit a legjobban szeret. Kitért rá, hogy már nem gondolkodnak lemezekben, „csak” számokat adnak ki különböző csatornákon, látványos klipekkel.

A hivatalos megnyitó után pedig azonnal megtelt a jégpálya: idősek és fiatalok egyaránt elfoglalták a jeget. Hegedűs Regina elmondta, hogy minden évben itt van húgával együtt, régóta korcsolyáznak, és alig várják, hogy a város pályáján csúszhassanak. Kepes János családjával az összes szezonban kipróbálta a jeget, hétvégén és hétköznaponként is kijárnak majd a pályára szórakozni.

Advent első vasárnapján az ünnepi programok 16 órakor az Újhatvani Szent István Király Plébániatemplomban kezdődnek, ahol kórusénekeket adnak elő a diákok. Ezt követően a Kossuth téren Horváth Richárd polgármester meggyújtja a város adventi koszorújának első gyertyáját.