Az első félórában monori mezőnyfölényt láthattak a kilátogatók, amely több gólhelyzetben és egy kapufában nyilvánult meg. A félidő vége felé a hatvaniak lehetőséget szereztek maguknak a gólszerzésre. A szünet után a hazaiak ismét igyekeztek fogást találni az ellenfelükön, egy alkalommal Karacs lőtt teljesen tiszta helyzetben fölé, majd egy szöglet után Karácsony mentett fejjel, de a hatvani kapu felé tartó labdába Aszódinak is bele kellett érnie, hogy ne legyen gól. A hatvaniak ezután is Aszódi kapus vezetésével mindent támadást hárítottak, a 81. percben pedig éltek a kínálkozó lehetőséggel. Karácsony Dávid jobb oldalról elvégzett remek szabadrúgása a szél segítségével félmagasan a rövid sarokba vágódott (0–1). A hajrában nem változott a végeredmény.

Idegenbeli sikerre utoljára a bajnokság 1. fordulójában, 2016. augusztus 7-én akadt példa, amikor is 3–2-re győzték le az Újpest II-t otthonában.

– Az első harminc percben görcsösen és idegesen játszottunk, de félóra múltán kialakítottunk két komoly helyzetet, amivel átszakadt egy gát a fiúknál. Nem játszottunk igazán szépen, fegyelmezetten viszont igen, és egy jól eltalált lövéssel gólt szereztünk, így elindultunk az úton a célunk felé – értékelte a mérkőzést Varga Attila edző.

 

B III Keleti csoport, 21. forduló:

Monor–FC Hatvan 0–1 (0–0)

Monor, 250 néző. Vezette: Antal Péter (Mohos, Török).

MONOR: Bozsó – Balanescu, Villányi, Katona R., Mészáros Zs. (Bonifert, 77.) – Karacs, Hunya, Fazekas, Bogáti – Schmidt Zs., Tóth Á. Vezetőedző: Horváth Dávid

HATVAN: Aszódi – Purzsa, Tóth M., Labát, Tóth O. – Keglovics (Szabó B., 87.), Mundi, Szabó R., Karácsony – Németh Sz. (Czibolya, 84.), Kész (Nehéz, 76.). Vezetőedző: Varga Attila.

Gólszerző: Karácsony (81.).

 

forrás: fchatvan.hu
kezdőkép: archív