Nagy izgalommal készültek a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai a tavaszváró farsangi mulattságra, hiszen ilyenkor olyan állatfigurának, vagy meseszereplőnek öltözhetnek be, amilyennek akarnak – mondta az oktatási intézmény igazgatója. Polonkai Zoltánné hozzátette, az osztályok közösen találják ki, hogy milyen mese, vagy filmrészlet elevenedjen meg a színpadon. – Nálunk jellemzően csoportos jelmezek vannak, amelyek minden évben nagyon ötletesek. Az áprilisi Diákgála eseményére is készülünk, de most nem akarok titkokat elárulni. Nagyon színes az idei felhozatal. Egerek, cicák, és még Mary Poppins is megjelenik a színpadon. A nagyobbak is nagy izgalommal, általában táncos jelenetekkel készülnek erre a produkcióra – mondta.  

Polonkai Zoltánné hozzátette, az intézmény mindig nagy támogatást kap a szülők részéről. Így volt ez a mostani télűző rendezvény kapcsán is. – Ők szervezik a büfét, ők biztosítják a jelmezeket a tánctanuláshoz. Úgyhogy én nagy köszönettel tartozom a szülőknek a támogatásért, illetve a kollégáimnak, akik a mögöttem lévő termet feldíszítették, és a produkció sikerességét segítik – részletezte.  

Az esemény végén a végzős tanulók a ballagási ünnepségre megtanult nyitótáncukat is bemutatták. A klasszikus bécsi keringőt, báli ruháikban adták elő.  

Fotó: Albert Péter