Közeledik a Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe, ami továbbra is sokak számára megosztó nap: többen szeretik, de vannak olyanok is, akik szerint ez a nap ugyanolyan, mint a többi. Akik tartják, igyekeznek a hétköznapot egy kicsit megszínesíteni, általában ajándékkal, kedves gesztussal készülnek párjuknak.

A kisebb kereskedelmi egységek állványain már hetekkel ezelőtt megjelentek a szív alakú csokoládék és bonbonok. Jellemzően február elején többen keresik az édességeket. A vendéglátó egységekben is megnövekszik ilyenkor a forgalom. Különleges italokkal készülnek az egyik hatvani kávézóban, és a hűtőpult is megtelt színes süteményekkel, hangolódnak a szerelmesek ünnepére. – Minden korosztálynak igyekszünk kedveskedni, készítünk epres fehér forrócsokit, tejturmixokat, mindezt rózsaszín-piros, illetve szíves dekorációval. Gondoltunk a szerelmesekre, tinikre és az idősebbekre egyaránt, ünnepi koktéljaink is vannak. A dekorációt is úgy álmodtuk meg, hogy egy hangulatos, kedves, szerelmes hely legyen erre a pár napra – részletezte Kiss Tünde, a kávéház munkatársa.

Hatalmas csokrot kötöttek egy helyi virágüzletben, itt is a Valentin-napra készülnek már. Különféle ajándéktárgyak, változatos színű és fajtájú virágok, virágdobozok – ezek is megtalálhatóak a polcokon. Idén újdonságnak számítanak a holografikus hatású, világító figurák, a legklasszikusabb meglepetésnek azonban még mindig a vörös rózsa számít. – A vörös rózsát keresik a legtöbben, ilyenkor ez fogy a legjobban. A virágokat ebből az alkalomból kérés szerint feldíszítjük olyan kiegészítőkkel, mint például a maci figura, szivecske. Az a tapasztalat, hogy míg a fiatalok leggyakrabban egy-egy szálat ajándékoznak, addig az idősebbekre inkább jellemző, hogy csokrot készíttetnek – részletezte Benes Emese Zsanett virágkötő.

Akár egyedül, akár párjával tölti valaki a Bálint-napot, az Ady Endre Könyvtár várja az olvasás szerelmeseit. Ebből az alkalomból egész héten ingyen lehet beiratkozni az intézménybe. Mindezek mellett ünnepi könyvajánlóval is készülnek a munkatársak minden korosztálynak.

Kezdőkép: illusztráció