Kedd délelőtt elkezdődött a 43. Karácsonyi Teremlabdarúgó Kupa a Hatvani Sport – és Rendezvénycsarnokban. Ez a térség legnépszerűbb téli sporteseménye. A négynapos megmérettetésre az ország minden tájáról neveztek egyesületek, vagy alkalmi csapatok. A női torna is egyre kedveltebb, így ez idén sem maradt el. Most tíz női csapat verseng egymással. Az eseményt Tarsoly Imre, a Kulturális, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke, Pacsold Attila, az FC Hatvan felügyelő bizottságának elnökségi tagja, valamint Ofella Zoltán, a klub elnöke nyitotta meg. Utóbbi hangsúlyozta: több szempontból is rendhagyó ez a bajnokság.

Több változás is van idén, az egyik, hogy az esemény egy emléktorna is lett, a Karácsonyi Teremlabdarúgó Kupának 40 éven keresztül Sánta Gyula volt a főszervezője, aki 2020-ban hunyt el, a mostani rendezvényt az ő emlékének ajánljuk. A másik pedig a helyszín. Az új csarnok egy új perspektívát jelent, a csapatok egy profibb környezetben focizhatnak, és a nézőknek is egy másfajta élményt egy ilyen intézményben szurkolni.”

A selejtezők már reggel 8 órakor elkezdődtek, hogy aztán délutánra körvonalazódjanak, kik a mezőny legjobbjai. A hatvani lányok pedig ma kora délelőtt pályára álltak és mindent beleadtak, hogy minél előkelőbb helyezést érjenek el. Franka Nikoletta, FC Hatvan felnőtt női csapat kapitánya azt mondta: pozitív érzésekkel érkeztek a karácsony kupára.

„Én úgy gondolom, hogy szenzációsak vagyunk, hatalmas akarat van bennünk, úgyhogy szerintem ez a mi sportunk is nem csak a férfiaké. A kupára pedig a dobogóért érkeztünk.”

A hölgyek versenye ma egészen késő délutánig tart. A döntő mérkőzések várhatóan 16:30 körül kezdődnek el. Holnaptól egészen péntekig a férfiaké lesz a főszerep a tornán, december 30-án pedig kiderül, ki nyeri a 43. Karácsonyi Teremlabdarúgó Kupát. 

Fotó: Rozgonyi Dezső