Idén karácsonykor sem unatkoztak megyénk tűzoltói. Szombaton Egerben egy veszélyes gáztűzhelyet választottak le a hálózatról, Egerbaktán az Újtelep utcában a lerakódott korom gyulladt ki a kéményben délután. A tűzoltók a kéményből az izzó égésterméket eltávolították, majd értesítették a kéményseprőket. A lakás fűtése továbbra is biztosított volt. Később egy mentőautó akadt el Ivádon. A járművet erőgép segítségével a műútra vontatták, a mentésben a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói is segítettek. Az egri tűzoltók a rendőrségnek egy ingatlanba segítettek bejutni kora este. 

Vasárnap három személyautó ütközött össze az M3-as autópálya 63-as kilométerénél, Hort térségében délelőtt. Műszaki mentés céljából a hatvani hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az egyik járművet áramtalanították. Az eset során senki nem sérült meg. Délelőtt árokba sodródott egy személyautó a 25-ös főút 43-as kilométerénél, Tarnalelesz határában. A tetejére borult járműhöz a pétervásárai hivatásos tűzoltókat riasztották műszaki mentés céljából, akik áramtalanították az autókat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A mentők két könnyű sérültet kórházba szállítottak.

Egy harminc négyzetméteres melléképület égett délután Tarnabodon, a Szabadság úton. A tűz a főépület tetőszerkezetére kis területen átterjedt, a hevesi és füzesabonyi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Az eset során két lakó megsérült, őket a mentők kórházba szállították.  

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó az M3-as autópálya és az M25-ös autóút csomópontjában, Kál térségében. A balesethez riasztott füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltók egy könnyű sérültet hordágyon felhoztak az árokból a mentőkhöz. Mindezeken túl vasárnap este frontálisan karambolozott két személyautó a 25-ös főút 24-es kilométerénél, Szarvaskő közelében. Az egri hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik áramtalanították az autókat, a balesetnek nem volt sérültje. 

Hétfőn délelőtt csatornába esett kutyához riasztották a tűzoltókat Gyöngyösön. A város tűzoltói felnyitották a csatornafedelet és kiemelték az állatot, a kutya nem sérült meg. Este két autó karambolozott a 3-as főúton, Gyöngyös határában. Az ütközés következtében mindkét kocsi az út menti árokba csapódott. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, biztosították a helyszínt, a forgalmat veszélyeztető törmelék miatt a közútkezelő munkatársai is a helyszínre vonultak. A balesetben senki nem sérült meg.

Forrás: heves.katasztrofavedelem.hu

Kezdőkép: Nagy Zoltán tű. ftőrm. – Hatvani HTP