Megnyitott a XX. Arcok és sorsok országos portré biennále a Hatvani Galériában. A kétévente megrendezett tárlatra csaknem száz képzőművész nevezett be. Az aranydiplomát egy elektrográfiával készült alkotás nyerte.

Zsúfolásig megtelt szombat délelőtt a Hatvani Galéria: a XX. Arcok és sorsok országos portré biennálé megnyitóján. Az idei tárlatra is több mint száz pályaművel jelentkeztek a művészek, akik a legkülönfélébb technikákat alkalmazták az alkotásoknál. A kiállítást Horváth Richárd polgármester nyitotta meg, aki kiemelte, a városban egyre több tér van a művészetek számára. – A galéria kinyitotta falait, így már a Daliban, a hivatalban, sőt akár a Kossuth téren is találkozhatunk alkotásokkal – fogalmazott.

H. Szilasi Ágota művészettörténész rámutatott arra, hogy ez a biennálé országos szinten is meghatározó, hisz már 20 éves múltra tekint vissza és csaknem 100 művész vesz részt rajta. Kitért arra, hogy az arcképábrázolás az egyik legérzékenyebb műfaj, mivel nem csak történeti elemzést, hanem sokoldalú megvilágítást igényel. Az aranydiplomát végül Koppány Attila kapta meg, Mámor és apátia című alkotásáért, amit elektrográfiával készített. – Egy saját festményemet házasítottam egy Új-Delphiben készített fotóval, ami nagyon megérintett. Egy elesett férfit ábrázol, aki maga elé mered – mondta el az alkotó. A megnyitón az 5. számú általános iskola diákjai és Podonyi Panni adtak műsort.