A Zagyva-ligeti futópályánál melegítettek azok a gyerekek és felnőttek, akik csatlakoztak Éjszakai futáshoz. A kerékpáros felvonulás után ez volt a következő program az autómentes napon. Az eseményen csaknem ötvenen vettek részt, nemcsak egyénileg indultak, civil szervezetek is képviselték magukat. A Hatvani Taekwon-do Klub például több mint tíz fővel érkezett. Vezetőjük, Dudás Attila elmondta, hogy örömmel jöttek el a kezdeményezésre. – Minden tagunk életében fontos szerepet játszik a sport, részvételünkkel a város sportéletének színesítéséhez szeretnénk hozzájárulni – mondta.

Alapos átmozgatás után rajtvonalhoz álltak a résztvevők. A rendezvényen nem volt előre meghatározott táv, mindenki annyi futott, amennyit akart. A szervezők zenével és hangulatfénnyel is készültek, mintegy 25 fa borult színes világításba. Czmorek Piroska, Hatvan futónagykövete hangsúlyozta, hogy az esemény lehetőség arra, hogy felhívják a figyelmet a sportolás jótékony hatásaira. – Ez egy remek alkalom, hogy népszerűsítsük az egészséges életmódot. Izgalmasabbá teszi a futást, hogy a pálya színes fényekkel van megvilágítva. A levegő is nagyon kellemes így este, napközben még mindig elég meleg van a szabadtéri sportoláshoz. Jó kezdeményezésnek tartom, hogy közösen mozoghatunk – részletezte.

A célban minden futót hűsítővel vártak, és sportoláshoz hasznos ajándékkal is meglepték őket. Az esemény az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan valósult meg, amihez már évek óta csatlakozik Hatvan. A programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosságra és a fenntartható közlekedésre.

Fotó: Albert Péter