Változatos programokon vehettek részt a Hatvani Bajza József Gimnázium tanulói a diákönkormányzat szervezésében. Az eseményre aszódi, és mátrafüredi oktatási intézményekből is érkeztek fiatalok.  

A rendezvény elején egy játékos bemutatkozáson vettek részt a gyerekek. Majd az oktatási intézményben megannyi lehetőség közül választhattak a diákok. Volt, ahol kommunikációs előadáson vehettek részt, egy másik teremben pedig a vízi mentés szabályaival ismerkedhettek meg közelebbről. Valamint arra is volt lehetőség, hogy logikai játékokat próbáljanak ki fiatalok. Kordoványi Gréta a diákönkormányzat tagja elmondta, milyen feladatokkal készültek a tanulók számára. – Ördöglakattal, keresztrejtvényekkel, és kirakós játékokkal is találkozhattak a diákok. Ezek úgy válogattuk össze, hogy a résztvevők használni tudják a logikai készségüket – mondta.   

Az iskola udvarán található pályák is megteltek. Itt a szervezők sportmérkőzésekkel, és ügyességi feladatokkal várták a diákokat. Kuti Veronika így fogadta az aktív programokat. – Nagyon tetszik! Néztem és szurkoltam is az osztálytársaimnak, meg a focimeccsek is izgalmasak voltak – részletezte.  

Bakalár Gábor Tamás az akadálypályát is kipróbálta. A diák elmondta, hogy érezte magát a diákönkormányzat napján. – A mai programok nagyon tetszenek. Nagyon jól csinálja a diákönkormányzat – mondta a diák.   

Összesen nyolc különböző téma alapján állították össze a diákönkormányzati nap tematikáját – erre már Hortobágyi Milán, a DÖK munkáját segítő pedagógus hívta fel a figyelmet. – Van köztük prevenciós jellegű előadás, sportprogram, vetélkedő, és kidobós bajnokság is. Emellett a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát is meghívtuk, hogy tartsanak előadást az újraélesztésről, illetve az vízi biztonságról a gyerekek számára – részletezte.

A pedagógus hozzátette, hogy idén először egy futballkupáért is megküzdhettek egymással az iskolák tanulói. A mostani bajnokságot a Bajza csapata nyerte meg. Hortobágyi Milán azt is elmondta, hogy legközelebb batyus bálra, június közepén egészségnapra várják majd a diákokat.       

Fotó: Albert Péter