Már javában tart a közvetkező év Közösségi Költségvetésének előkészítése. Az ötletelési időszak lezárult, most a javaslatokat összesítik, amelyeket egy szakmai csoport vizsgál majd meg. A tervek előterjesztésénél fontos volt, hogy az önkormányzat hatáskörébe tartozzanak, megfeleljenek a hatályos jogszabályoknak és rendeleteknek, valamint, bele kellett férniük a 100 millió forintos keretösszegbe.

A Közösségi Költségvetés népszerűségét az is mutatja, hogy a tavalyihoz képest jóval több ötlet érkezett be az első fordulóban, csaknem 300 javaslatot küldtek be a lakosok az önkormányzathoz – mondta Lestyán Balázs alpolgármester. Hozzátette, a kiválasztott projektek végrehajtásában a hatvaniak ismét szerepet kapnak. Az elkövetkező időszakban lehetőségük lesz arra, hogy szavazataikkal meghatározzák, mely fejlesztések valósuljanak meg a városban.  Hatvanban már gyakorlat, hogy együtt határozzuk meg mire van szükségünk a településen. Erről rendszeresen megkérdezzük a hatvaniakat. Nagyon örülünk, hogy ennyire aktívak voltak a hatvaniak. Most elkezdődik a tervek kidolgozása. Fontos, hogy egyetlen ötlet sem veszik el. Lesznek, amelyek felkerülnek tavasszal a közösségi költségvetés szavazólapjára, vannak, amelyeket az út-, járda programban használunk fel, olyan is előfordul, hogy egy javaslatot azonnal, szavazás nélkül megvalósítunk, illetve valamennyi érvényes, a szabályoknak megfelelő ötletet beépítünk a városfejlesztési stratégiánkba. 

Lestyán Balázs elmondta azt is, hogy az összes beérkezett javaslat változatossága és sokszínűsége széles skálán mozog, az ötletek között több olyan van, amelyek javíthatják a városi infrastruktúrát, közösségi életet és a mindennapi kényelmet.