Tájkép, önarckép és portré – néhány klasszikus C. Lénárt Ferenc festmény téma, amely megtekinthető az ecsédi művész kiállításán. Az alkotó legújabb munkáit, valamint az elmúlt 10 évben készült képeit hozta el a Hatvani Galériába. A művek többféle technikával készültek, különböző alapanyagokra. A festőművész elmondta: van olyan, hogy egy rongydarabbal alakítja ki a textúrákat, valamint a képek kereteit is saját szemlélete alapján hozza létre, azonban legtöbbször használt eszköze az ecset.

C. Lénárt Ferenc elhivatott a művészet iránt, mint mondta: mindenki szereti a szép képeket, de számára fontosabb, hogy megalkothassa azokat.– Szerintem a festményeket nem lehet késznek nyilvánítani, mindig van mit alakítani rajtuk. Sokszor van olyan, hogy befejezek egy alkotást, azonban mikor elmegyek mellette mindig belenyúlok, majd folytatom – részletezte.

Hozzátette: nincs kedvenc témája, mindig a látottakból és halottakból inspirálódik, így gyakran elég egy gondolat, vagy egy dallam, akár klasszikus zene, ami festésre ösztönzi. A Hatvani Galéria vezetője elmondta, C. Lénárt Ferenc neve nem ismeretlen a helyi közönségnek, hiszen rendszeresen állít ki a galériában. – Egy roppant izgalmas alkotó mutatkozik be, aki idén 77 éves. Képei jól tükrözik, hogy mindig képes megújulni egyedi stílusának köszönhetően – mondta.

A festőművész kiállítása július 7-ig tekinthető meg. A galériában folyamatosak a tárlatok július 19-én Piroska Csaba művész-tanár mutatkozik be, életmű kiállításával.