Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött a testületi ülés: átadták az Emberi Erőforrások Minisztériumának Pedagógus Szolgálati Emlékérmeit. Ezt azok a nyugdíjba vonuló pedagógusok kaphatják meg, akik legalább 25 éven keresztül kiemelkedő munkát végeztek szakterületükön. A díjat Kisné Vízer Gabriella, Ludányi Mária Magdolna, Patai Sándorné és Varga Éva Judit kapta meg. Döntöttek a Gesztenyéskert óvoda vezetői pozíciójáról is, amit ezentúl is Bereczkiné Valter Anita lát el.

Szó volt arról is, hogy továbbra is segítik a legfiatalabb hatvaniakat: ebben a hónapban 15 babának nyújtanak életkezdési támogatást. Bővítik a térfigyelő-kamerarendszert: két új kamerát helyeznek ki a településen. Kiemelkedő téma volt az ülésen a bűz kérdése. Horváth Richárd leszögezte, hogy közbenjárására már az agrárminiszter is felszólalt ez ügyben a parlamentben, és továbbra is mindent megtesznek, hogy mihamarabb friss levegő legyen Hatvanban. Most a város is megrendel egy szagmérést egy független cégtől, hogy kontrollminta legyen a hatósági mérés mellett, és hogy a későbbi eljárások során fel lehessen használni. – Azt kell bizonyítani, hogy a bűz jelen van és ez több ezer embert érint. Ahogy eddig, ezentúl is minden követ megmozgatok, hogy ez a szennyezés minél előbb megszűnjön, és a hatvaniak fellélegezhessenek! – jelentette ki a polgármester.

Bíró József, az EHE képviselője is támogatta a döntést. – Nagyon örülök, hogy az önkormányzat is megrendeli ezt a mérést. Azt gondolom, hogy ezt a vizsgálatot sokkal hamarabb el kellett volna végeztetnie a környezetvédelmi hatóságnak – hangzott el az ülésen. – Örülünk, hogy az önkormányzat kézbe vette a bűz ügyét. Ugyanakkor jogosan merül fel a hatvaniakban a kérdés, hogy az országgyűlési képviselőnk mit tett az ügy érdekében? Felszólalt-e a parlamentben vagy megvárta míg mások cselekednek? Az emberek bizalmat szavaztak neki és jogosan várják el, hogy ő képviselje a hatvaniakat a parlamentben – fogalmazott a jobbikos Rákócziné Lózs Csilla.

Horváth Richárd polgármester a bűz kapcsán elmondta: a héten egy ügyészségi meghallgatáson is részt vett, ahol a hatvaniak panaszait tolmácsolta.