A Magashegyi Underground koncertjével startolt el idén júniusban a Jam Garden. A szórakozóhely négy éve kezdte meg működését a Grassalkovich Művelődési Ház udvarán, majd két évet a könyvtárnál vendégeskedett, hogy ebben az évben visszaköltözzön eredeti helyére. Valló Ede, a művelődési ház igazgatója elmondta: nem csak a helyszín változott meg idén, a programstruktúra is izgalmasabb lett. Tematikus napokkal, gyermekfoglalkozásokkal, sportrendezvényekkel is várták az érdeklődőket, de folyamatosak voltak a koncertek is.

Ganxta Zoleeiék Hatvanban is megünnepelték, hogy már 20 éve együtt zenélnek, Erős Pistáék az RHCP hangzást hozták el, a Cuba Ritmo salsa partit tartott, arról pedig a belgás srácok reppeltek, hogy mit kíván a magyar nemzet. A nagyobb zenekarok mellett helyi tehetségek is bemutatkoztak, mint például a Skarabeus Superheroes, de tartottak retro estet is, amikor a dj-k valódi lemezekről pörgették a zenéket.

Mindezek mellett az egyik legnépszerűbb újdonság pedig a kertmozi volt. A nyáron új filmeket vetítettek, így Hatvanban is bemutatták a Terminátor, a Mad Max vagy éppen a Jurassic Park negyedik részét.