Egyre többen fedezik fel a hatvani Szúnyog-szigeten lévő vadfarmot, amit már autóval is meg lehet közelíteni a népkerti sportpályáján keresztül. Az intézmény területén pedig számtalan állattal, különböző fajokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ferenc Beatrix igazgató elmondta, hogy rengeteg munka van abban, hogy a vadfarm jelenleg ilyen család- és látogatóbarát állapotban van. – Nehéz feladat volt, amikor év elején megkaptuk az üzemeltetést, de egy nagyszerű csapattal sikerült mindent megoldani. Területet rendeztünk, fásítottunk, új fajokat hoztunk ide, így ma már csacsival és mosómedvével is találkozhatunk a vadfarmon – fogalmazott. Horváth Richárd polgármester szerint a hatvaniak méltán lehetnek büszkék az intézményre és a látogatottsági adatokból kiolvasható, hogy szeretik is azt. – Nagy sikernek örvend a park, idén már több mint 3000-en érkeztek ide. A profilja kiválóan összeillik a vadászati múzeummal, kiegészítik egymást, hiszen amit ott képeken, trófeákon keresztül láthatnak, azt is még közelebbről megtapasztalhatják. A fejlődés pedig szemmel tapasztalható, amiben sokat köszönhetünk a Bakonyerdő Zrt-nek – jelentette ki a polgármester.

A Bakonyerdő Zrt az elmúlt évben kapcsolódott be a projektbe, ahol nem csak a terv összeállításán dolgoztak, hanem a kivitelezésben is aktív szerepet vállaltak. Kerítéseket, kapukat, karámokat építettek és egy vadmegfigyelőt is kialakítottak a területen. Most pedig egy takarmánytárolót adtak át, amit szintén a vállalat épített. Ez az építmény pedig a téli időszakban is ideális az állatok eledelének szakszerű raktározására. – Korábban már két vadasparkot kialakítottunk és üzemeltettünk, így megfelelő gyakorlattal rendelkezünk az ilyen munkák elvégzésére- mondta Horváth Iván. A Bakonyerdő Zrt termelési és kereskedési vezérigazgató-helyettese kitért arra, hogy vállalatuk abban is különbözik a többi állami erdőgazdaságtól, hogy komoly faiparral rendelkeznek, ennek kapcsán pedig a parkettagyártásban is részt vesznek.

A vadfarm a diákok számára is hasznos kikapcsolódást nyújt, éppen ezért az intézmény az iskolákkal is jó partnerségben működik, hogy a tanulók minél többen meglátogathassák a parkot.