Pásztohy Panka író-illusztrátor látogatott el az Ady Endre Könyvtárba. Író-olvasó találkozó keretében beszélgetett alsós diákokkal. Mint mondta, ezek az alkalmak nagyon fontosak, hasznosak a gyerekeknek és neki is. Ő íróként inspirálódik az ötleteikből, a gyerekek pedig személyesen is megismerhetik kedvenc olvasmányaik íróját. Pásztohy Panka eleinte mesekönyveket illusztrált, majd maga is írni kezdett, így született meg többek között a Pitypang és Lili könyvsorozat, melyből több kötet is elnyerte az Aranykönyv-díjat. – Eredetileg animációs szakon diplomáztam, de amikor megszületett a gyerekem, nem az egész embert követelő munkát választottam, hanem elkezdtem az illusztrációk készítését. Viszont a történetmesélés mindig közel állt hozzám, sok történet kavargott bennem. Az utolsó lökést az adta, hogy örökbe fogadtunk egy kiskutyát, ő lett a Pitypang könyvek ihletadója – fejtette ki az író.

Több iskola diákja is részt vett az író-olvasó találkozón, hogy beszélgethessenek kedvenc könyveik szerzőjével. Kiss-Urbancsik Hanga és Szegedi Noémi, a Kodály Zoltán általános iskola másodikos tanulói azt mondták, nekik is a Pitypang és Lili könyvek a kedvenceik, így például a hókutyás történet.

A könyvtár korábban feladatlapokat is adott a gyerekeknek, mindenkit oklevéllel tüntettek ki, aki részt vett a játékban, többeket Pásztohy Panka könyvekkel jutalmaztak. A diákok műveit kiállították az intézményben.