A mai naptól indul a 2024-es Közösségi Költségvetés ötletelési időszaka, vagyis mostantól november 13-ig bárki elmondhatja, hogy milyen fejlesztéseket, programokat szeretne megvalósítani Hatvanban. Ez már a negyedik alkalom a városban, amikor a hatvaniak döntenek a Közösségi Költségvetés 100 millió forintos keretének felhasználásáról. Az akció első fordulójában ismét a lakosok mondhatják el ötleteiket.

Az előző évek eredményeként már számos fejlesztés valósult meg, egyebek mellett az okospad, a fedett biciklitároló, az okos zebra, a nyilvános illemhelyek, vízicsúszda a strandon, és az újhatvani grund is elkészült. Jung Miklós a tavalyi Közösségi Költségvetés ötletelési időszakában a Zagyva-ligeti park kivilágítását javasolta. Ez a projekt végül meg is valósult, a férfi azt mondta, nagyon örül ennek a lehetőségnek. – Az ötlet benyújtása nagyon egyszerű volt, az interneten keresztül tettük meg ezt a feleségemmel, zökkenőmentesen ment és kaptunk visszajelzést is arról, hogy bekerült a tervünk a rendszerbe. Örülünk, hogy Hatvanban van erre lehetőség, minden településen szükség lenne Közösségi Költségvetésre, ugyanis ez bizalmat szavaz az önkormányzatnak, mert láthatóvá válik, mire használják fel a költségvetés egy részét – részletezte.

A projektötleteknek bele kell férnie a Közösségi Költségvetés keretösszegébe, az önkormányzat hatáskörébe kell, hogy tartozzanak, és meg kell felelniük a hatályos jogszabályoknak, rendeleteknek. A javaslatokat egy szakmai csoport vizsgálja meg, majd kidolgozza a részleteket.

Az ajánlásokat a postaládákba eljuttatott projektlapon vagy a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu weboldalon lehet benyújtani.  Az űrlapokon csak meg kell adni a kitöltő fél teljes nevét és címét, valamint elérhetőségét, majd ezt követően a projektet kell ismertetni. Az online felületen a küldés gomb megnyomásával véglegesíthetik az ötletet, személyesen pedig a városháza bejáratánál kihelyezett urnába is elhelyezhetik az íveket.