A kézműves sörök, valamint azok elkészítésének módjai voltak a középpontban Németh Antal előadásán. A budapesti sörfőzőmester álmodta meg a hatvani serek receptúráját 2014-ben, a főzést pedig a mai napig ő maga irányítja. A szakember az eseményen életútját is ismertette: elmondta, hogy pályafutása kezdete előtt otthonában készítette a söröket és sokat kísérletezett, annak érdekében, hogy a legjobb ízeket alkothassa meg. – Sokszor indultam különböző versenyeken, ahol jó eredményeket értem el. Nagyon örültem ennek, hiszen autodidakta módon tanultam a szakmáról. Gyakori volt, hogy elmentem sörfőzdékbe, és ott készítettem el a saját receptjeimet, így indult el a pályafutásom. Az idő múlásával saját főzdét alapítottunk a barátaimmal, amely nagy öröm számomra – emelte ki Németh Antal.

A programon szó volt a serfőzde megalakulásáról is, így érintették a kezdeti koncepciót is. Németh Antal elmondta, hogy a receptek tervezésénél fontos szerepet töltött be a hagyományos ízek megteremtése. Az ismeretterjesztő előadás után, lehetőség nyílt sörkóstolásra is melynek részeként a hatvani világos, a búza, és a barna serekkel ismerkedhettek a jelenlévők.