Az Nagy Endre Rendezvényteremben tartották meg az idei Városbált, melynek tematikája Moulin Rouge volt. A programon ebben az évben is volt sztárfellépő, így Zsédenyi Adrienn énekesnőt hallhatta a közönség, valamint az esten bűvészmutatvánnyal színesített műsort is láthattak a résztvevők. Az esemény fő célja most is a jótékonykodás, így ezúttal a hatvani óvodáknak gyűjtöttek. A tombolákból és a jegyárakból több mint 5 millió forint folyt be, ezt az összeget pedig a városban található hét óvoda között osztották szét, egyenlő mértékben. Így ezeknek az intézményeknek az alapítványai 733 ezer forintot kapnak.

Tóth Bettina kifejtette, hogy az adományból az óvoda területét, valamint berendezéseit fejlesztik. – A szabadtéri játékainkat szeretnénk korszerűsíteni, valamint a sószobánk is felújításra vár, mindezek mellett a kerítésünk is renoválásra szorul. A kapott összegből ezek a munkálatok elindulhatnak, aminek nagyon örülünk – emelte ki a Hatvani Brunszvik Teréz Óvoda igazgatója.

Horváth Richárd polgármester, mint mondta: fontosnak tartja, hogy biztosítsák a hatvani gyermekek megfelelő környezetben való nevelkedését, ezért döntöttek úgy, hogy most a hatvani óvodákat támogatják. – Fontosak az óvodák, hiszen a gyermekekért vannak, akik pedig a jövőt jelentik. Gondoskodnunk kell arról, hogy megfelelő körülmények között nevelkedjenek és megkapják mindazt, ami az egészséges fejlődéséhez szükséges – részletezte. Hozzátette, hogy a bálon idén több mint 5 millió forint gyűlt össze, amely bizonyítja annak az összefogásnak az erejét, ami az elmúlt években kialakult a városban.

Tarsoly Imre önkormányzati képviselő úgy véli, a rekordösszegű bevétel jól mutatja, hogy a hatvaniak számíthatnak egymásra és a jó ügy mellé állnak. – Örömteli hír számunkra, hogy 733 ezer forinttal támogathattuk a hatvani óvodákat. Az intézmények ebből az összegből új fejlesztéseket valósíthatnak meg, és a gyermekek korszerűbb környezetben fejlődhetnek – mondta.

A Városbál megrendezése már hagyománynak számít Hatvanban. Az elmúlt évek alatt támogatták már a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét, a hatvani mentőszolgálatot, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálatát, a hatvani gyermekorvosi rendelőket, valamint a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesületét is.

Fotó: Albert Péter