Idén is a Bátor Táborban gyűltek össze a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesületének tagjai, hogy közösen töltsenek el egy sportolással teli napot. Az eseményt már sokadik alkalommal rendezték meg, az idei programra csaknem százan érkeztek az ország több pontjáról. – Lesz ma lehetőség lovagolni, íjászkodni, kézműveskedni, délután pedig egy finom ebédet fogyasztunk el egymás között. Ez a nap a mozgásról, az egészségvédelemről szól, de a közösség is erősödik közben – részletezte Nagyné Siraky Szilvia, a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesületének titkára.

A progrhttps://www.youtube.com/watch?v=jLjxy2AiGCoamon Lestyán Balázs alpolgármester és Schmidné Vereb Julianna, a Hatvani Közétkeztetés Kft vezetője is is köszöntötte a résztvevőket. Lestyán Balázs beszédében kiemelte: a sport a testi – lelki egyensúly megtartásában különöosen fontos, ugyanakkor az ilyen összejövetelek, közösen elfogyasztott ebédek erősítik a közösséget is.

A köszöntők után a résztvevők elindultak felfedezni a különféle programokat. Voltak akik a lovakat simogatták, de többen ki is próbálták a lovaglást. Egy másik helyszínen pedig az íjászkodást tanulhatták meg az érdeklődők. – Nagyon élvezem az íjászkodást örülök, hogy ma ennyi mindent kipróbálhatunk. Fogok még lovagolni is, és délután a kéműveskedésben is kipróbálom magam – közölte örömmel Lévai Tiborné.

A programon az Észak-Magyarország Sclerosis Multiplex Egyesület is aktívan részt vett.

Fotó: Albert Péter