Hatalmas hegyekben állt a Közgé és az Ötös iskola udvarán a több zsáknyi burgonya, hagyma és alma, ugyanis ma délelőtt tartották meg a kedvezményes őszi termény vásárt. A hatvaniak személyenként mindösszesen 500 Ft-ért 15 kg burgonyát, 10 kg almát és 3 kg hagymát vehettek át.

A kiosztásban Horváth Richárd polgármester és valamennyi önkormányzati képviselő is segédkezett, mindenki azon igyekezett, hogy a lakosok rendben megkapják a nekik járó zöldséget, gyümölcsöt. – Minden évben megrendezzük a nagy sikerű kedvezményes burgonya -, hagyma – és almavásárt, idén sincs ez másképp. Most is két helyszínen vehették át a hatvaniak a nekik járó terményt ugyanakkor, aki előzőekben kérte, annak házhoz is vittük a zöldségeket, gyümölcsöket. A terményeket a jövő hét folyamán folyamatosan osztják még a képviselők, azok tehát akik szombatig nem kapták meg az árukat, csütörtökig mindenképp számíthatnak rá  – részletezte Horváth Richárd polgármester. Hozzátette: mint minden évben, a vásár most is a készlet erejéig tartott, ugyanakkor pótosztást is tartanak a napokban, így minden hatvani meg fogja kapni a neki járó kedvezményes burgonyát, hagymát és almát.

Kis Józsefné is örömmel vette át a több zsáknyi zöldséget és gyümölcsöt, mint mondta, a családnak sok finomságot tud majd belőlük készíteni. – Mindenféle burgonyás ételt nagyon szeretünk, az unokáim pedig jó ízűen eszik az almát is. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a vásárt, ugyanis sok nyugdíjasnak és családnak jelent nagy segítséget ez a pár zsák krumpli, hagyma és alma – árulta el az újhatvani asszony. – Minden évben eljövünk a nekünk járó terményért, nagyon meg vagyok elégedve a kiszolgálással és az árukkal is. A krumpliból a feleségem sokféle ételt elkészít, de az összes alapanyag jól jön a konyhára – közölte Bürger Antal. – A krumplit minden formájában szeretjük otthon: sülve, főve, különböző főételként. Az alma is egészséges a gyerekeknek, el fog fogyni. Minden évben részt veszünk ezen a vásáron, jó kis kezdeményezés – közölte Tóth Attila, akinek három gyermeke van.

Göbölyös László és családjánál is hasznos lesz a sok zöldség és gyümölcs. – Krumplis tészta, paprikás krumpli, krumpli fasírt, almás rétes, sorolhatnám még, hogy mennyi kedvencünk van otthon. Minden évben eljövünk a vásárra, nagyon hasznos és jó ötlet ez a városvezetés részéről – mondta az óhatvani férfi.

Az idei kedvezményes burgonya -, hagyma – és almavásáron összesen 5000 adag terményt osztottak szét a hatvaniak között.

Fotó: Albert Péter