Július 12-14-én ismét időutazásban vehettek részt azok, akik kilátogattak a Hungaroring Classic járműszépségverseny programra, Mogyoródra. A rendezvényen klasszikus autók, klasszikus értékek vonultak fel, és több kategóriában is díjazták a legjobb járműveket. A hatvani Urbán Gergő motorépítő két alkotásával is benevezett a versenyre, és mindkét esetben elnyerte az első helyezést. Az egyik egy 1961-es Pannónia motorkerékpár volt, melyet 1996-ban vásárolt az édesapja. A kétkerekűt azóta apa és fia közösen szerelgetik, kereket is cseréltek már rajta illetve felújították a motort. – A Pannóniával a „Legszebb magyar motorkerékpár” kategóriában hoztuk el az első helyezést. A legfőbb érv, hogy szinte gyári állapotban van a jármű, nagyon sok benne az eredeti alkatrész, ami országosan is ritkaságnak számít – mondta Urbán Gergő.

A hatvani motorépítő ezen kívül egy saját munkával is első helyezést ért el „Legszebb amerikai motorkerékpár” kategóriában. –  Egy 1973-as Harley Davidsont restauráltam fel, gyakorlatilag mindent átépítettem rajta, épp ezért egyedi, nincs még egy ugyanilyen a világon. Másfél évig dolgoztam rajta, kicseréltem a motor vázát, sárvédőjét, minden nagyon jellegzetes és speciális lett rajta – részletezte a motorépítő.

A motorokat július 27-én a Jam Gardenben a hatvaniak is megtekinthetik, ugyanis a Retro party helyszínén a két győztes jármű is ki lesz állítva.

Kezdőkép: Albert Péter