Néhány héttel ezelőtt a hatvani önkormányzat fotópályázatot hirdetett „Amire büszkék vagyunk Hatvanban” címmel profi és amatőr fotósok részére. A határidőig 78 fotó érkezett be az alábbi alkotóktól:

Albert Péter, André Alexandra, Bajzáth Gergő, Bártfai Bálint, Bátor Henrietta, Bukovics Réka, Csapó Zsófia, Cseplye Tímea, Dér Beáta, Dudás Dalma, Fischer Balázs, Hampl Szilvia, Kovács Ferenc, Marosvölgyi István, Nagy Petra, Ocsovai Zoltán, Őszi József, Pintér Dávid, Podonyi János, Szmulai Péter, Tóthné Ludányi Nikoletta, Tihaméri Kitty.

A legjobb 24 képből nagyméretű molinók készültek, melyekből tegnap délután kiállítás nyílt a Kossuth téren. A kiállított fotókat Nánási Tamás fotóművész és Krieger Tamás producer, művészeti vezető választották ki. A megnyitón Horváth Richárd polgármester azt mondta: elnézve a képeket, egyáltalán nem tudni, hogy melyeket készítette profi, vagy amatőr fotós. Minden fotó nagyszerű képet fest Hatvanról, büszkeség ránézni a vásznakra. – Ezek az alkotások jól elmesélik mindazt, ami tulajdonképpen Hatvan. Itt élünk, ezen falak között vagyunk boldogok, itt vívjuk küzdelmeinket, ezekben a terekben történnek életünk legfőbb eseményei. Büszke vagyok Hatvanra, hogy ilyen szép és fejlődő arcát mutatja. Én magam is szeretek itt élni, a város minden szeglete más és más okok miatt, de nagyon kedves és fontos nekem – részletezte a városvezető.

A polgármester köszöntője után az amatőr és profi fotósok átvehették emléklapjaikat. – Én másfél éve kezdtem fotózni, először a 2,5 éves kisfiam hétköznapjait kaptam lencsevégre. Ekkor jöttem rá, hogy engem ez nagyon érdekel és a képek is egészen jól sikerültek. A fotózással a jövőben komoly céljaim vannak, szeptembertől elkezdek egy iskolát e témában, és szeretnék minél többet fejlődni a szakmában – részletezte Dér Beáta, aki egy emléklapot vehetett át ez alkalomból.

– Nekem két pályázatom is kiállításra került, nagyon boldog vagyok a képeim miatt. A fotózást hat éve kezdtem el, azóta folyamatosan azt keresem, hol tudnék érdekes, szép képeket lőni. Azt szeretném, hogy minél több helyre eljussanak a fotóim, sok embert megszólítsanak az alkotásaim – közölte Bajzáth Gergő, aki “Az öreg stég” című fotójával profi  kategóriában II. helyezést ért el. A fotós hozzátette: leghőbb vágya, hogy egyszer a sarki fényt is lefotózhassa, és mindent megtesz azért, hogy a képei bejárják akár a világot is.

A képek október 13-ig fogják a hatvani főteret díszíteni.

Az elismerésben részesült, nagy méretben megtekinthető képek a következők:

Amatőr kategóriában

A1       Dudás Dalma: Színes, égi fények (Különdíj)

A2       Bukovics Réka: Szívesen

A3       Csapó Zsófia: Barátságos (Amatőr kategória I. helyezett)

A4       Nagy Petra: Deutsch-kastély

A5       Marosvölgyi István: Hatvan fentről este (Amatőr kategória II. helyezett)

A6       Ocsovai Zoltán: Kastélyudvar esti fényben (Amatőr kategória III. helyezett)

A7       Bártfai Bálint: Nádas rejtekéből kéklő ékszerdoboz bukkan elő

A8       Szmulai Péter: Szobor és kastély

A9       Csapó Zsófia: Tükröm, tükröm, mondd meg nékem!

A10     Ocsovai Zoltán: Újhatvan napnyugta után

A11     Bátor Henrietta: Városháza

A12     Szmulai Péter: Virágok és Zagyva

A13     Bukovics Réka: Esti pihenő a tónál

 

Profi kategóriában

P2      Albert Péter: Anna és az alkonyat

P3      Albert Péter: Társas tízórai

P4      Bajzáth Gergő: Aranyút

P5      Albert Péter: Háztáji ízvilág (Profi kategória I. helyezett)

P6      Tóthné Ludányi Nikoletta: Mit mesél a kút…

P7      Bajzáth Gergő: Tavaszi ébredés

P8      Tóthné Ludányi Nikoletta: Nyomok a hídon

P9      Albert Péter: Vidám vásárlás

P10    Albert Péter: Minőség-ellenőrzés

P11    Tóthné Ludányi Nikoletta:Formák, ívek (Profi kategória III. helyezett)

P12     Bajzáth Gergő: Az öreg stég (Profi kategória II. helyezett)

 

Fotó: Podonyi János, Ocsovai Zoltán, Vincze Szabó Béla