Ünnepi eseményen gyűltek össze a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány aktivistái és támogatói, egy sarudi étteremben. A közösség célja, hogy befogadja és óvja a bántalmazott állatokat. A szervezet, a növekvő költségek miatt idén is árverést indított – mondta az alapítvány kuratóriumi elnöke. Bóday Pál hozzátette, már hagyomány, hogy Kiss Norbert kamionversenyző által felajánlott relikviát árverésre bocsájtják. A sportoló hangsúlyozta, hogy kiemelten fontosnak tartja a macskák védelmét. – Nekünk is van otthon 3 örökbefogadott macskánk. Amikor Bóday Pállal összeismerkedtünk 10 évvel ezelőtt, elmesélte nekem az árvaház ötletét, akkor ez nekem rögtön megtetszett. Azt gondolom, hogy ez nagyon jó ügy, amivel érdemes foglalkozni mondta.     

 Idén a Franciaországban található Le Mans-ban megnyert kupára lehetett licitálni, amit a 99. futamgyőzelemének eredményeként nyert el a versenyző. Az árverés egy hónapig tartott, majd végül a díj 300 ezer forintért kelt el. A relikviáért az egyik hatvani autókereskedés ügyvezető-igazgatója ajánlotta fel a legnagyobb összeget. A kamionversenyző ünnepélyes keretek között adta át a kupát, Képe Tibornak. A kereskedő elmondta, hogy már gyerekkorában is fontos szerepet játszott az állatok szeretete. – Nálunk is voltak háziállatok. Kutyák és macskák is. Velük mindig jó barátságban voltunk. A mai napig fontosak számomra ezek az értékek. Ezért támogatok több olyan civil szervezetet, akik állatvédelemmel foglalkoznak, mert, ha tudjuk, akkor segítjük a munkájukat részletezte.    

Képe Tibor hozzátette, hogy a serleg az autókereskedésébe kerül majd, méltó helyre. Így a szalonban betérő vásárlók is láthatják a sportrelikviát. Az alapítvány, jövőre is megrendezi a támogatói árverést, Bóday Pál a kuratórium elnöke bízik benne, hogy akkor majd Kiss Norbert 100. futamgyőzelmének kupáját viheti el a legtöbbet ajánló támogató.