Rendhagyó matematika órát tartottak a Hatvani 5. Számú Általános Iskolában. A Rapid Matek alapítója látogatott el az intézménybe, hogy megkönnyítse a gyerekek számára a tanulást, valamint a matematika feladatok megoldását. Gódor Zola elmondta, hogy kurzusaik nagyon népszerűek az iskolások körében, sok visszajelzést kapnak arról, hogy akik eddig gyengébbek voltak a tantárgyból, azok is sikereket tudtak elérni a módszereik segítségével. – A jelenlegi felgyorsult világban mindenki a hatékonyságra törekszik és mi is ezt szeretnénk népszerűsíteni. Módszereket mutatunk a diákoknak arra, miként lehet a matekot úgy elsajátítani, hogy gyors sikereket érjenek el. Felkészítjük a tanulókat a felvételire, valamint az érettségire is – részletezte.

Balogh Andzseló is részt vett a rendhagyó matematika órán, elmondta, hogy az interneten már régóta figyelemmel követi a Rapid Matekot és izgalmas volt számára személyesen is átélni azt, ahogyan Zola tanít. – Sokat tanultam már ezen az egy órán is, tényleg nagyon hatékony módszereket mutattak be és szórakoztató volt ez előadás – mondta.

Kutalik Márta, a Hatvani 5. Számú Általános Iskola intézményvezetője azt tapasztalja, hogy a matematika sokak számára okoz nehézséget, ezért döntöttek úgy, hogy egy újszerű módszert mutatnak be a tanulóknak. – A matematika tanításában a megújulásra szükség van, ezért rendszeresen tartunk olyan órákat, amelyek nem a hagyományos módon történnek – tette hozzá. Az intézményben a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy izgalmasan és interaktív módon adják át a tudást a diákoknak, ezért újabb rendhagyó tematikus órákat szerveznek majd.