Akik a foci iránt érdeklődnek sem maradnak programok nélkül nyáron. Az FC Hatvan pályáján focitábor várja a gyerekeket már óvodás kortól.

– Elsősorban az a célunk, hogy megismertessük, megkedveltessük ezt a sportot. Megmutatjuk a kisebbeknek is, hogy nem kell félni a labdapattogástól, valamint hogy hogyan kell kezelni a pályán a sporteszközt – hangsúlyozta Bárdos János, a tábor szervezője.

A gyerekek egész nyáron hódolhatnak a sportszenvedélyüknek. Hathetes turnusokban, hétfőtől péntekig rúgják a bőrt, a játékon kívül pedig hasznos technikai elemeket is tanulhatnak. A tábor népszerűségét jól mutatja, hogy más települések fiataljai is kedvet éreznek részt venni a programokon. Molnár Levente például Téglásról érzett, és elmondta, hogy a délutáni foglalkozáson nagyon jól érezte magát, várja, hogy milyen faladatok várnak még rá.

A kezdő futballisták mellett akadnak olyanok is, akik már évek óta űzik a labdát a pályán. Nikl Kende, Tóth Márton Zsombor és Márkus Norton szerint a futball egy remek sport, különösen azt élvezik benne, hogy sikeresek benne, és ha éppen nincs ellenfelük, akár egyedül is gyakorolhatnak.

Az 5 nap alatt pedig számtalan program vár a táborozókra. Az edzéseken túl strandolhatnak, kirándulhatnak és még biciklitúrán is részt vehetnek a gyerekek.