A magyar költészet napjára készülve közös flashmobot szerveztek a Hatvani Bajza József Gimnázium tanulói, valamint az Ady Endre Könyvtár munkatársai. A 10. c osztályos diákok verseket adtak elő az épület különböző részein, így szavaltak a földszinten, a folyosókon, valamint a gyermekkönyvtár részlegen is. Nagy Tímea Zsóka elmondta: ez az első alkalom, hogy ilyen programon szerepel, azonban reméli, hogy a jövőben hagyománnyá válik, és minden évben megtartják a rendezvényt. – Az egyik kedvenc Arany János balladámmal készültem az eseményre, amelyet már sok szavalóversenyen is előadtam. Emellett egy kortárs művet is megosztottam a közönséggel – részletezte.

Koncz Patrik kiemelte, hogy sok próba és alapos gyakorlás előzte meg a fellépést. – Két verset is választottam, melyekben megemlítem a felnőttek és a gyermekek kapcsolatát, valamint az életet és a boldogságot is – mondta. Hozzátette: a felkészülést az is megnehezítette, hogy a programon szereplő diákok nagy része informatika tagozatos, így nem gyakori, hogy a szavalással foglalkoznak a mindennapokban, azonban úgy érzi, hogy mindenki talált a személyiségéhez illő verset.

Az esemény Kővári Éva magyar-ének szakos tanárnő vezetésével valósult meg, valamint a programon Farmosi László hatvani költő is szerepelt.