Kötetlen beszélgetésre invitálta az érdeklődőket az Ady Endre Könyvtár. Fekete Gábor vendége ezúttal Gémesi Gergely költő, zeneszerző volt, aki első verseskötetét mutatta be a közönségnek. A művész fiatal kora ellenére számtalan verssel büszkélkedhet, így Érintés című művében válogatott alkotások szerepelnek, melyet Pécsi Ildikó színművész ajánlásával tárt a közönség elé.

gemesi_est_01

– Gyermekkorom óta körülvesz a művészet. Iskolásként rengeteg verset szavaltam és nagyon közel kerültek hozzám, így nem volt kérdéses, hogy ezen a pályán folytatom az életem. Bár sokszor volt kitérőm, és sok mindent kipróbáltam, de végül mindig visszatértem a költészethez – fogalmazott a poéta.

A költő azt is elárulta, hogy egy-egy mű megalkotásában pillanatnyi érzések, befolyások is irányítják, de a legnagyobb ihletet a hölgyek adják. Így a szerelem szépségeiben, gyötrelmeiben, valamint az emberi és a szakrális kapcsolatokban is elmélyed.

Az estét Gergely testvérei hangulatos zenével színesítették. A közönség által megvásárolt verseskötetből befolyt összeget a költő nemrég elhunyt barátja családjának ajánlotta fel.