Március vége óta él a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu weboldal, ahol minden hatvani beleszólhat, hogy milyen fejlesztések valósuljanak meg a városban.

Ebben az évben, a beérkezett ötletek alapján, 22 projektet választottak ki a szakemberek.  Van most itt például vízi ösvény kialakítása a strandon, újabb okoszebra telepítése, ezúttal a Gesztenyéskert óvoda előtt, a Sárkányközben a belvárosi grund létrehozása, a Nyírfa és a Hegyalja úti játszóterek bővítése, több kerékpáros fejlesztés és egy falfestéses szelfipont kialakítása.

Egyszerűen pár kattintással lehet döntést hozni, és több projektet is ki lehet választani. Mindösszesen csak arra kell figyelni, hogy a kiválasztott ötletek összértéke ne haladja meg a 100 millió forintot.

Tóth Emma a könyvállomás projektet javasolta. Azt mondta azért döntött így, mert nagyon szeret olvasni. – Ha ez megvalósulna, akkor egyrészt lenne lehetőség arra, hogy mindenki hozzájuthasson a könyvekhez úgy, hogy egyszerűen csak elvisz egyet az állomásról. Vagy akár bárki odavihet egy olyan könyvet, amit már nem olvas, de más örülne neki. Szerintem ez egy jó kezdeményezés lenne – mondta.     

Ez a negyedik alkalom, amikor az itt élők mondják meg, hogy milyen fejlesztéseket szeretnének Hatvanban. Mi hatvaniak, együtt döntünk, így most is közösen határozzuk meg azt az irányt, amerre haladunk – mondta el Horváth Richárd polgármester.

Szavazni még vasárnap éjfélig lehet. Eddig a közösségi költségvetésből összesen 19 projekt valósult meg.