Újra kapható a sokak által kedvelt meggysör, a Hatvany Serfőzde egyik különleges itala. A sörkedvelők gyakran választják ezt a különleges, édes-savanykás italt; tavaly jelentős mennyiség, 3 ezer liter fogyott belőle, vagyis 750 pohárba csapoltak belőle. A serfőzde a város egyik meghatározó vendéglátóhelyének számít, a házilag készített, kézműves söröket sokan fogyasztják egész évben. A meggysör azonban korlátozott ideig, májustól októberig fogyasztható, mely 2018-ban került az itallapra közkívánatra – mondta Bocskov György a Hatvany Serfőzde munkatársa. 

– Azért különleges, mert itt készül, saját receptúra alapján, ezt a sört sehol máshol nem lehet megvásárolni, csak nálunk. Ennek alapja a búzasörünk, ehhez teszünk gyümölcskoncentrátumot, itt készül helyben a sörfőzdében, amit egyébként meg is lehet nézni – mondta.

Hozzátette: jelenleg még korlátozott mennyiségben érhető el a meggysör, várhatóan két hétig. A gyümölcsös sör mellett kapható még a serfőzdében a hagyományos hatvani világos-, barna- és búzasör is. A serfőzde hétfő kivételével, naponta 14-22 óra között várja a kikapcsolódni vágyókat.