Szombaton tartották a veszélyeshulladék-gyűjtést a hatvani Népkertben. A program népszerű a lakosok körében, már reggel 8 órától hosszú kocsisor várakozott a sportteleptől egészen a benzinkútig.  Sokan hoztak hűtőszekrényeket, televíziókat, monitorokat, de átvették a lejárt szavatosságú gyógyszereket, festékeket, vegyszereket és a gumiabroncsokat is, vagyis olyan hulladékokat, amelyek veszélyesnek számítanak, így a kukába nem dobható ki. A telephelyen több kamion is parkolt, ezekre lehetett ingyen leadni a veszélyes hulladékokat, amiből egy autóba 5-6 tonna fért el.

A veszélyeshulladék-gyűjtést rendszeresen megszervezi a városvezetés. A munkálatokban a mezőőrök, a Hatvani Szolgáltató Kft. munkatársai, valamint a polgárőrök is részt vettek. Kondek Zsolt, képviselő elmondta, az önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a környezetvédelmet. – A Pro Natura Mozgalommal több mint 80 köbméter illegális szemetet gyűjtöttünk össze, amelyekben jócskán található veszélyes hulladék is, ezért kérném a lakosságot, hogy inkább a szeméttelepre vigyék ki ezeket, hiszen szinte ugyanannyiba kerül a földekre kivinni, mint személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával kivinni a hulladéktelepre egy köbmétert ingyenesen – hangsúlyozta.

Kondek Zsolt hangsúlyozta, a jövőben is folyamatosak lesznek a környezetvédelmi akciók a városban, a cél az, hogy minél szebb, tisztább és élhetőbb legyen Hatvan.