Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött az októberi képviselő-testületi ülés. Köles József névtábláját Horváth Richárd polgármester elhelyezte a díszpolgárok tablóján, a polgármesteri hivatal nagytermében. Az Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet nyugalmazott, de a mai napig aktív főorvosa a szeptemberi dísztestületi ülésen vehette át a díszpolgári címet. Ezután a napirendeknek megfelelően folytatódott a tanácskozás. Egyebek mellett határoztak 14 gyermek helyi életkezdési támogatásáról, valamint újabb szociális támogatásról is döntöttek a képviselők.

Az új hozzájárulással 25 százalékos kedvezményt ajánlanak azoknak az általános iskolás korú gyermekeknek, akiknek a családjában az 1 főre jutó jövedelem nem haladja meg a 105.450 forintot, egyedülálló esetén pedig a 119.700 forintot. A polgármester azt mondta, azokat a családokat szeretnék segíteni, ahol gondot jelent az étkezési térítési díj kifizetése, azonban nem tudják igénybe venni a törvény szerint meghatározott ingyenes lehetőséget. Horváth Richárd hangsúlyozta, a városvezetés folyamatosan újabb és újabb támogatási formákat vezet be, amivel a hatvani embereket tudja segíteni. Hozzátette, erre azért van szükség, mert olyan világban élünk, amihez folyamatosan alkalmazkodni kell, a hatvaniak pedig a nehéz helyzetekben is támogatják egymást. – Látjuk, hogy vannak nehéz helyzetben lévő családok, akiknek a gyermekétkeztetési díj kifizetése problémát jelenthet, és próbáljuk ezeket a családokat és a családokon keresztül a gyerekeket segíteni abban, hogy minden hatvani gyermek meleg ételhez jusson az iskolában. A pályázatban megvannak azok a feltételek, amelyeknek meg kell felelni, a támogatási összeget pedig nem a család kapja meg, hanem közvetlenül a gyártó, illetve a szolgáltató – részletezte.

Horváth Richárd hangsúlyozta, ez már a hatodik olyan támogatási forma, amellyel a városvezetés segíti a hatvaniakat. Az újonnan bevezetett gyermekétkeztetési térítési díjtámogatás mellett továbbra is igényelhető a lakásrezsi, az életkezdési „babakötvény”, a nyugdíjasok és első osztályos diákok, valamint az első lakáshoz jutók támogatása is.