A hatvani képviselők januári ülésükön több, a várost érintő ügyről is döntöttek. Az önkormányzat már 2011. óta biztosítja a 15 éves leánygyermekek számára a három injekcióból álló ingyenes HPV elleni védőoltást. A HPV vírus a nők második leggyakoribb rosszindulatú daganatát okozza, ezért a szakemberek szerint kiemelten fontos a védekezés még a szexuális élet megkezdése előtt. A városban idén is térítésmentesen kapják meg az ellenszert a fiatal lányok.

Horváth Richárd polgármester elmondta: az önkormányzat két TOP-pályázat keretében egy új egészségügyi központot hozna létre. Óhatvanban: a különálló projektek keretében 200 millió forintból három felnőtt-, kettő gyermek- és egy fogorvosi rendelőt alakítanának ki. E mellé pedig további 350 millió forintból építenek egy másik szárnyat, ahol a szociális ellátás működne.

Bővítik a hatvani kerékpárút-hálózatot is: a Balassi Bálint úton kifelé haladva Nagygomboson át vezetne egy út, ami végigmenne a 21-es felé tartó úton, egészen a Zagyva-töltésig. Erről a 480 millió forintos TOP-pályázatról, valamint az egészségügyi központ megvalósításáról is a megyénél döntenek majd. A testületin határoztak még a megsüllyedt utak helyrehozásáról, a közvilágítási hálózat helyreállításáról, valamint egynyári virágok, balkonnövények és muskátlik beszerzéséről is.